pondělí 10. července 2017

Leogang

Celá rodina jsme se jako již tradičně zúčastnili letního soustředění našich synů tentokrát v Leogangu v Rakousku. Má to samé výhody. Děti mají stejně zdatné kamarády, se kterými zdolávají hory jak na kole tak pěšky. A my rodiče můžeme zvolit naše vlastní tempo.


Počasí nám nebylo zpočátku příliš nakloněno, takže jsme museli zvolit náhradní program.
A to byla návštěva soutěsky Seisenbergklamm ve Weissbachu bei Lofer. Je to 600 metrů dlouhý kaňon, což představuje asi hodinovou procházku po dřevěných lávkách nad divokou říčkou.








Další suchá varianta byla návštěva Lamprechtsofenhöhle neboli Lamprechské jeskyně v St. Martin bei Lofer. Je to nejhlubší rakouská jeskyně s protékající vodou a zároveň nejdelší průchozí jeskyně na světě s délkou chodeb 35 km. Návštěvníkům je zpřístupněno 600 metrů jeskyně a jde se vlastně stále nahoru (a pak zase dolů).



Naštěstí v pondělí se počasí začalo měnit a to nám umožnilo rozjet se na kole do Zell am See. Z Leogangu to mělo být 28 km, ale s pár neplánovanými zajížďkami jsme najeli určitě více než 60 km, než jsme se zmoženi vrátili domů.





Tento zámeček jsme potkali cestou.



Druhý den se mi na kolo nechtělo, takže jsme zvolili pěší tůru kolem Leogangu. Značení bylo velmi volné, párkrát stezka skončila, jednou dokonce ostnatým drátem a pastvinou. Naštěstí se tady nic nepáslo, takže jsme si dovolili ji projít. Všude jsme se kochali okolními horami.



A opět krásnými rozkvetlými balkóny.




Ubytováni jsme byli v českém apartmánovém domě Blueberry. Dům byl krásný, jen jsme měli apartmán na hlavní cestu a byl tam opravdu hluk z projíždějících aut.

Leogang je pěkná menší vesnice. Rozvíjí se hlavně díky lyžařům a bikeparku. Celá oblast je protkána cyklostezkami i cestami pro pěší. Překvapilo mě, že jsme všude, kde jsme byli, slyšeli spoustu češtiny.

4 komentáře:

  1. Miška,zaujímavá krajina a nádherná príroda.Iste to bol krásny výlet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moniko, Alpy jsou krásně fotogenické. Život tady určitě nebyl a není jednoduchý, ale za ten pohled by mi to stálo. Ještěže to máme relativně blízko, tak se aspoň můžu každoročně kochat jejich krásou.
      Krásné léto
      Míša

      Vymazat
  2. Ty jejich domy s krásnými letničkami jsou jako malované. Také mám ráda Rakousko. Měli jste prima výlet a jistě jste načerpali nové síly. Krásný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diano, je to mimo mé chápání, ale surfíniím se tady opravdu daří. Taky jsme měli balkón se surfíniemi, tak jsem je pozorovala. Celý den na ně pršelo a vypadaly pořád stejně.
      A Rakousko? Tak blízko a takový rozdíl. Kdo nezažil, nepochopí.
      Zdraví Míša

      Vymazat