sobota 6. ledna 2018

Narozeninová

Cítím jako jistou nespravedlnost osudu, že zrovna já, která tak miluji květiny, jsem se narodila 2. ledna.


Prvních 20 let svého života jsem si v tomto směru opravdu užila. Naštěstí si to částečně nepamatuji, ale fotky to spolehlivě dokládají. Mé narozeniny provází 3 karafiáty (naštěstí černobílé fotky milostivě zatajují jejich barvu). Později je nahradily 3 tulipány, to byl velký pokrok. Ostatně myslím, že mezi námi jsou stále pamětníci skvělého výběru květin v socialistickém květinářství v lednu.


Od té doby se situace samozřejmě rapidně zlepšila. Leden - neleden, do květinářství je radost vstoupit.  Ale termín mých narozenin zůstal nevhodný tak jako tak. Schválně jsem se letos při procházení městem zaměřila na má oblíbená květinářství. Někde měli inventuru celý první týden, někde bylo zavřeno jen 2. ledna.



Přesto mně mí kluci letos překvapili a kytici pro mě vykouzlili. I semínka k tomu přidali, čímž mi udělali opravdu velkou radost.


Zůstává mi přeci jen trochu líto, že nikdy nedostanu k narozeninám kytici voňavých lučních kvítků. Ale možná je symbolicky uložena v těch semínkách a pokud z nich květiny vyrostou, třeba mi je  natrhají a přinesou jen tak.

8 komentářů:

  1. Míšo, tak nejprve vše nejlepší přeji k narozeninám, chápu tu nespravedlnost, protože dcera má narozeniny těsně před Vánoci a taky není úplně spokojená. Co ale tedy závidím, jsou darované pytlíčky se semeny. Těším se na fotky a doprovodný text tak někdy v červenci, až krásně vykvetou a ty o nich napíšeš. Příjemný víkend a vlastně krásný a zdravý celý rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Diano, semínka jsou moje vášeň, ale přesto jako dárek jsem je dostala poprvé. Jsem zvědavá, co z nich vyroste. Tobě taky krásný víkend a vše dobré v novém roce. Míša

      Vymazat
  2. Krásné narozeniny Míšo!
    Já slavím začátkem března, ale potěší mě velmi i pokojové rostliny, ty mám už napořád..
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Zuzko, pokojové květiny jsou taky fajn, i když mám na ně málo místa. Ale pro mé oblíbené bramboříky nebo orchideu vždy místo najdu.
      Míša

      Vymazat
  3. Miška, prajem všetko najlepšie k narodeninám a tiež prajem aby zo semiačok vyrástli krásne kvetinky, ktoré ťa síce potešia až v lete, ale aspoň sa máš na čo tešiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Moniko, taky doufám, že tyto květinky ozdobí mou zahradu v létě. Jsem na ně zvědavá a pokud budou takové jako na obrázku, bude z nich určitě krásná letní kytice. Míša

      Vymazat