středa 13. ledna 2021

Zelený a barevný rok 2021

O co více se věnuji zahradě, o to méně píšu. A tak zase uteklo půl roku a máme tady další rok. Přeji Vám všem, aby byl nový rok 2021 krásný, zelený a barevný zároveň. A abychom se vrátili k normálu.



A teď aspoň v rychlosti přidávám pár střípků z roku loňského. Zatímco společnost se trápila s Covidem, zahrada se tetelila blahem, vlastně vláhou. Po několika suchých letech jsme konečně neměli problém s vodou. A našich 6 nádrží plných dešťové vody zůstalo jen v záloze. Nakonec jsme s ní zalili na podzim stromy, protože trochu vody navíc jim určitě nemůže uškodit.



Na celé zahradě bylo vidět, jak všechny rostliny pookřály. Zvláště pak ty, které se už několik let trápily suchem jako třeba čechravy. Je jasné, že také dost bujel plevel. Ale já mám radši zelenou záplavu, třeba i sem tam s plevelem než vysušenou poušť.




Podařilo se nám opět vypěstovat spoustu krásy, nejen tyto krásenky, které mají krásu přímo v názvu. Stále rozšiřujeme naši sbírku jiřin. Loni to vypadalo, že pokvetou snad až do Vánoc. Nakonec jsme je sklízeli až na konci listopadu.



Krásně nám vykvetly i chryzantémy. Každoročně zakončí naši květinovou sezónu. Celý rok se drží nenápadně v pozadí, ale když pak přijde jejich čas, nestačím se kochat.



Pokud byste rádi viděli častěji, co se u nás děje, doporučuji můj 

Facebook https://www.facebook.com/Nejen-tulip%C3%A1ny-188742098632578   

nebo Instagram https://www.instagram.com/nejentulipany/





Žádné komentáře:

Okomentovat