úterý 11. dubna 2017

Doba narcisová

Tak to u nás na chvíli vypadalo, že jsme se ze zimy přehoupli rovnou do léta. Všechny jarní květiny začaly překotně kvést hlavně všechny možné narcisy.


Vždycky jsem si myslela, že narcisy jsou květiny bezproblémové a přežijí všechno, ale když mi za jedněch tuhých holomrazů ty nejkrásnější zmrzly, začala jsem se o ně víc zajímat a zjistila, že ty nejvíc vyšlechtěné jsou trochu choulostivé na tuhé mrazy bez sněhu.


Narcisy pěstuji buď v záhonech nebo volně na louce. Jen se nesmí předčasně posekat jejich nať, než sama uschne. Jednou za čas, když poleví v kvetení, je vyryji, rozsadím na jednotlivé cibulky a nechám v záhonu zesílit.

Narcisy jsou hezké ve váze. Jejich šťáva je ale pro ostatní květiny jedovatá, takže je dobré je nekombinovat s ostatními květinami. Anebo je nechat jeden den ve vodě samotné a pak je můžeme přidat k ostatním květinám. Pak je ale už nesmíme zkracovat, jinak začnou zase vypouštět šťávu. Citlivé osoby by měly pracovat v rukavicích, narcisy jim mohou způsobit podráždění pokožky.



Žádné komentáře:

Okomentovat