neděle 3. prosince 2017

Adventní věnce

Už se z toho stala tradice, že jezdíme každoročně zdobit adventní věnce do Bolatic. V tamější hasičské zbrojnici se vždy v sobotu před adventní nedělí schází spousta věncumilovných lidí, aby si vytvořili svůj vlastní věnec.

Výhodou je, že si můžete vzít větvičky, vybrat z nepřeberného množství dekorací, mašlí a stuh a samozřejmě koupit adventní svíčky, pokud je ještě nemáte.




Navíc vidíte, co vytvářejí ostatní a tak za ty roky odkoukáte různé finty nebo vám poradí místní květinářka, která je duší celé akce.



Letos jsme jako každoročně vytvářeli věnce dva pro babičku a pro sebe a navíc kluci dělali další dva věnce pro švagrovou.

Čím jsou kluci větší, tím víc jsou samostatnější, takže vlastně vytvářeli věnce oni. Já jsem zde byla pouze jako hlas poradní, ale ani radit si moc nenechali.





Někdy jsem měla jiný názor, ale přesvědčit se nenechali. Ale zase na kluky školou povinné to myslím zvládli docela dobře. Tento věnec nám bude zdobit stůl až do Vánoc. Už se těším, až si na něm dnes večer zapálíme první svíčku.

10 komentářů:

  1. Míšo, fakt jenom koukám, jak jste šikovní. Jeden věnec je povedenější než druhý. Už stačí zapálit jen tu první svíčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nic, já byla jen řidič, Diano. Kluci mě k tomu nepustili. Je fakt, že už je zdobíme několik roků, už se toho hodně naučili.
      Krásný a pokud možno klidný advent přeje Míša

      Vymazat
  2. Krásné věnce, jste vytvořili :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsou krásné! Ať přináší světlo a radost v době adventní.
    Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Zuzko. Miluji ten okamžik, kdy se zapálí první svíčka. Krásný adventní čas přeje Míša

      Vymazat
  4. Téda, kluci jsou šikovní, krásné věnečky vytvořili. :-) Přeji pohodový advent. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Dagmar, vyřídím jim to. Hlavně starší pořád něco vyrábí, baví ho to.
      Krásný a klidný advent přeje Míša

      Vymazat
  5. Miška, to je fakt dobrý nápad tvoriť takto spolu. To by sa aj mne páčilo. Venčeky sú krásne a určite vám nádherne dotvoria vianočnú atmosféru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko, moc rádi tam jezdíme. Dekorace se dají vyzkoušet dopředu, jestli se budou hodit, případně přikoupit další. A je zajímavé pozorovat, co a jak vytvářejí jiní.
      Krásný adventní čas přeje Míša

      Vymazat