čtvrtek 20. září 2018

Podzime, vítej!

Jsem letní člověk a léto je určitě mé nejoblíbenější roční období. Ale co je moc, to je moc. Letos máme léto už prakticky od dubna a kdy jsme si od něj trochu odpočinuli, by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Většinou to byl spíš boj o přežití všech kytek a neustálé zalévání. A čekání na déšť, který by zalil to ostatní. 



Letos se tedy na podzim docela těším. No ne tak úplně. Vím, že mě zase odrovná postupující tma, která k podzimu neodmyslitelně patří. Ale radost mi dělají hromadící se cibulky tulipánů, narcisů a jiných jarních cibulovin u nás v dílně. Nabídka je zase o něco větší a každý si může vybrat podle svého vkusu.



Také doufám, že první mráz přijde až kolem dušiček a že si ještě užiju krásně kvetoucích jiřin, které se teprve teď rozvinuly do své plné krásy. Některé letničky jako cínie už trochu ztrácí dech, zato krásenky zažívají svůj hvězdný čas.


Na zářijovou zahradu je stále radost pohledět. A nepřeberné množství a rozmanitost květin svádí ke tvorbě kytic.



























4 komentáře:

  1. Míšo, zahrádka a květiny dělají radost v každém ročním období. Užívej podzimu plnými doušky.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Katko, snad mráz tu krásu ještě nespálí a budeme se moci aspoň měsíc ještě kochat. Krásný podzim. Míša

      Vymazat
  2. Krásne!
    Mne sa tento suchý rok georgíny nejako nedaria...
    L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lusikka, taky musím říct, že během horkého a suchého léta se jiřiny dost trápily. Zato teď si to asi chtějí vynahradit a mám přímo explozi květů. Doufám, že ještě aspoň měsíc budou kvést.
      Krásný podzim. Míša

      Vymazat